Проучване на OPA Solutions, нови iMac, iPad Air и iPad Mini и още в #TheAppleDigest Vol. 57

Компаниите и дистанционната работа по време на пандемията от COVID-19 – проучване на OPA Solutions, нови iMac, 10.8-инчов iPad Air и iPad Mini, повече детайли около Конференцията за разработчици на Apple – повече по тези теми ще намерите в петдесет и седмото издание на #TheAppleDigest.


Компаниите и дистанционната работа по време на пандемията от COVID – 19

Само една от четири компании не са имали сериозни технически затруднения при преминаването към дистанционна работа заради пандемията от COVID-19. При своята адаптация близо 90% са започнали да организират видеоконферентни разговори, а повече от половината ползват и облачни услуги за размяна на файлове. Това сочат данните от проучване на OPA Solutions, оторизиран сервиз и доставчик на Apple за България.


Допитването е направено в периода 15-30 април, включва представители на над 230 компании от цялата страна, голяма част от които се занимават с информационни технологии, консултантски услуги и маркетинг.
Акцентите от резултатите можете да прочетете тук, а целия доклад изтеглете тук.
Apple оповести окончателния график на панелите в Конференцията за разработчици през 2020 г.

Нови детайли около Конференцията за разработчици през 2020 г. (Worldwide Developers Conference, WWDC), която ще се проведе онлайн, разкриха от Apple. Над 100 панела за инженери и разработчици, както и специална презентация са подготвили от компанията за участниците.
По традиция събитието ще се открие с презентация на 22 юни. То ще се предава директно от Apple Park и ще може да се гледа през сайта на Apple, приложенията Apple Developer и Apple TV+, както и в YouTube.
Повече информация тук
Нови iMac, 10.8-инчов iPad Air и iPad Mini през втората половина на 2020 г.

Според DigiTimes Apple подготвя представянето на нов модел iMac и 10.8-инчов iPad Air и iPad Mini през втората половина на годината. Източниците им твърдят, че можем да очакваме нов 23-инчов ‌iMac‌, както и 8-инчов ‌iPad‌ mini и 12.9-инчов iPad Pro с LED дисплей през първата половина на 2021 г. Най-довереният Apple анализатор Мин Чи-куо направи подобни прогнози през април за China Times.

Още по темата тук.

За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.