Как да настроим Apple HealthKit

През 2014 г. на Световна конференция за разработчици на Apple е представено приложението HealthKit, насочено към подобряване на здравето на потребителите. То използва данни от други синхронизирани с него приложения и устройства, както и самостоятелно събрани.

HealthKit събира всичко в едно – това е неговото основно предимство.

Приложението предоставя актуална здравна информация на потребителите, свързана с физическата им активност, менструален цикъл, нива на шум, препоръчителен прием на хранителни вещества и почивка. Достъпно за iPhone, то помага да следим здравословните си показатели и дневния си режим, насърчавайки активен начин на живот.

Първата стъпка към използването му е обновяването на нашия здравен профил. Как да направим това?
Обновяване на здравния профил

  1. Докоснете вашата профилна снимка горе вдясно на екрана Summary.
  2. Навигирайте Health Profile -> Edit.
  3. Изберете поле и въведете вашите данни.

4. Изберете Browse, за да разгледате различните здравни категории (Health Categories).5. Изберете категория, която съответства на вашите желания.6. Изберете Details, за да получите достъп до данните, които искате да обновите. 7. Навигирайте Add Data -> Add -> Done. 8. Добавете дейности (Activity) и подкатегории към тях.

HealthKit си сътрудничи с други устройства, за да осигури по-добри резултати. Синхронизиран с iPhone Apple Watch, изпраща периодично информация за сърдечен ритъм, нивата на шум и други данни за активност.
Нивото на звука в синхронизирани слушалки автоматично се изпраща в Health.

Можете да разрешите споделяне на данни и към допълнителни приложения, изтеглени от App Store. За да откриете приложения, които биха били подходящи, навигирайте Browse > Category > Subcategory. Приложенията, които вече са подходящи, ще се покажат на екрана.


Макар iPhone, Apple Watch и приложенията в тях да не са медицински устройства, те могат да ни помогнат да следим показателите на тялото си и да променим поведението си в посока на по-добро здраве.

Вижте и видеото, посветено на Apple HealthKit – тук.