Apple регистрира 15 нови продукта – iPad, Apple Watch и още в #TheAppleDigest Vol. 68

Какво можем да очакваме от новите регистрирани от Apple модели на iPad и Apple Watch 6 и коя е най-новата компания, която се присъединява към семейството на Apple – разберете от шейсет и осмото издание на #TheAppleDigest.

Общо 15 нови продукта регистрира Apple

Седем нови модела на iPad и осем устройства от серията Apple Watch 6 са вписали от Apple в уебсайта на комисията на Евразийския икономически съюз. Според анализатори това означава, че продуктите скоро ще бъдат в продажба. Още подробности тук.

Ново поколение Apple Watch

Очаква се новите модели Apple Watch да бъдат представени през есента, а спекулациите за появата на Apple Watch 6 се засилват и около появата на публичната бета версия на watchOS 7. Повече за нея тук.
Подобрени приложения за спокоен сън, както и нови функции, свързани с фитнес и тренировки, обещават новите модели, а експерти прогнозират, че съвсем скоро устройствата ще могат да променят настройките си в зависимост от каишката на часовника. Така, при смяната ѝ, устройството ще преминава в напълно различен режим, а един Apple Watch би могъл да се използва едновременно от няколко потребители. Научете още за тази очаквана функция тук.

iPad – какво можем да очакваме

Седемте нови модела iPad също са обект на засилен интерес от страна на потребителите. На базата на изтекли продуктови схеми анализатори прогнозират, че един от тези модели ще бъде с 10.8-инчов дисплей. Това потвърждава и прогнозата на Мин-чи Куо за 10.8-инчов ‌iPad‌, който ще се появи на пазара в края на 2020 г. Разгледайте схемите тук.

Apple придоби стартъпа ‘Spaces’

Стартъпът Spaces, разработващ продукти с добавена реалност, е вече част от семейството на Apple, споделят от Protocol.

Създадена през 2016 г. от бивши служители на DreamWorks, компанията създава технология, която позволява на потребителите да използват анимирани аватари в конферентни разговори в Zoom. Все още не е ясно дали екипът ще се присъедини към някои от проектите с добавена реалност на Apple, които според слуховете ще представят свои VR продукти през 2021 и 2022 г.

Още по темата тук.

За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

iOS 14, iPhone 12 и Apple TV+ с нова продукция в #TheAppleDigest Vol. 67

Кои са новите функции в iOS 14, гарантиращи по-висока сигурност на потребителите, каква е новата прогноза на Мин Чи – Куо за iPhone 12 и още в шестдесет и седмото издание на #TheAppleDigest.

iOS 14 предоставя по-голяма сигурност на потребителите

Грижата за сигурността на данните на потребителите е един от приоритетите на Apple. Компанията добавя нови функции за защита към всяка нова операционна система, а iOS 14 не е изключение.
Тя ще даде възможност на потребителите да получават специални доклади за поверителността в Safari, както и възможност за споделяне на приблизителна локация с приложения.
Известията за записване (Recording Indicators) са друга нова функция, която е добавена за iOS 14. Когато приложение използва камерата или микрофоните на устройството, зелена или оранжева точка ще се появява на екрана, за да предупреди потребителите.
Повече по темата научете тук.

iPhone 12 – очаквания и прогнози

Между $75 и $125 ще бъде цената на компонентите, които Appleще вложи в производството на всеки модел от серията iPhone12. Според анализаторът Мин Чи – Куо компанията ще опита да запази по-ниска цена, жертвайки дизайна на батерията.
Моделите, които се очаква да използват 5G технология, трябва да се появят на пазара през есента. Някои анализатори прогнозират, че те ще са последвани и от по-нисък клас iPhone 12s, които ще бъдат представени през 2021 г.
Какво още можем да очакваме от iPhone12? Разберете тук.

Ново от Apple TV+: On the Rocks

Apple продължава да разширява каталога на Apple TV+ с оригинални продукции. “On the Rocks” с участието на Бил Мъри и Рашида Джоунс е най-новото заглавие, което ще зарадва почитателите на комедията и черния хумор.

Разберете повече за продукциите на Apple TV+ тук.

https://0003fb25-1b5d-4e1d-9294-9bcc2c8796db.usrfiles.com/html/db9376e69cfa487ea0fa0b912ae51a4f_v1.html

За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Безвъзмездната помощ по проект BG16RFOP002-2.073-7432-C01 „Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“


На 11.08.2020 г. стартира изпълнението на проект  BG16RFOP002-2.073-7432-C01 „Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“. Безвъзмездната помощ е в размер на 10 000 лв. от които 8 500 европейско и 1 500 национално съфинансиране. Целта на проекта е да бъдат осигурени оперативен капитал за фирма „Опа Солюшънс“, чрез който ще успеем по-лесно да преодолеем недостига на средства настъпил в резултат на намалелите приходи като резултат от  COVID-19. Проектът ще продължи 3 месеца. Резултатите, които ще постигнем са свързани с подобряване на нашата ликвидност и осигуряването на допълнително средства, с които да продължим да осъществяваме основната си дейност.

Нов пакет услуги от Apple през есента, iOS 13.6.1 и още в #TheAppleDigest Vol. 66

Какво ново крият iOS 13.6.1 и iPadOS 13.6.1, какво ще съдържат пакетите с услуги “Apple One” и кой ще участва в новия шпионски романс по Apple TV+ – разберете от шестдесет и шестото издание на #TheAppleDigest.
iOS 13.6.1 и iPadOS 13.6.1 са вече достъпни за всички потребители

Новата операционна система на Apple за iPhone iOS 13.6.1 е вече достъпна за всички потребители. Ъпдейтът коригира някои от проблемите, свързани с Exposure Notifications и вътрешното охлаждане, които потребителите на iOS 13.6 откриха през юни.
iPadOS 13.6.1 вече също може да бъде инсталирана на всички устройства, поддържащи iPadOS 13.
Повече по темата научете тук.
Нов пакет услуги от Apple през есента

Според Bloomberg можем да очакваме iPhone12 през октомври. Заедно с новите модели iPhone12 от компанията ще представят и Apple One – комплект услуги с отстъпки. Виртуални фитнес обучения се очаква да бъдат част от Apple One, както и Apple Music и Apple TV+. По-скъпите абонаментни планове ще включват и Apple Arcade, Apple News+ и допълнително iCloud пространство.
Според прогнозите на Apple до края на 2020 г. абонаментните им услуги трябва да достигнат до 600 млн. потребители.
Повече по темата научете тук.
Apple TV+ с нов шпионски романс

Британският актьор, певец и продуцент Идрис Елба се присъединява към семейството на Apple TV+ с нов шпионски романс. Според Variety действието в продукцията, чието име все още не е известно, ще се развива в Африка. Сценарият е дело на Трейвън Фрий – американски комик, известен с работата си по „The Daily Show” и Black Monday“.
Научете още тук.
За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Нов 27-инчов iMac, публична бета версия на macOS Big Sur и още в #TheAppleDigest Vol. 65

Apple представи най-бързия и мощен iMac, четвъртата бета версия на iOS 14 е вече достъпна, а в компанията предстоят промени – тези и още теми ви очакват в шейсет и петото издание на #TheAppleDigest.
Новият 27-инчов iMac с най-мощния ъпдейт досега

Apple представи най-бързия и мощен 27-инчов iMac, създаван досега. С по-бързи Intel процесори, двойно повече памет и ново поколение AMD графични карти, моделът осигурява “неповторимо десктоп преживяване”.
Новият iMac, има опцията да използва технология nano-texture glass, за още по-удивителна картина на Retina 5K дисплей. Оборудван е с 1080p FaceTime HD камера, висок клас говорители, микрофони със студийно качество.
Повече за него научете тук.
Четвъртата бета версия на iOS 14 е тук

Четвъртата бета версия на iOS 14 е вече достъпна за регистрирани бета потребители. Тя идва две седмици след началото на тестовете на iOS 14 beta 3, която предостави нови инструменти в Clock, промени в Apple Music и нова Music икона.
Напълно завършената и достъпна за всички потребители нова операционна система на Apple очакваме през есента.
Повече по темата тук.
Публична бета версия на macOS Big Sur

Apple дава възможност на всеки потребител да изпробва функционалностите на публичната бета версия на macOS Big Sur. Новата операционна система е силно повлияна от iOS. В нея са включени нов Control Center, подобрения в Safari, нови функции в приложението Messages и повече възможности за персонализиране на инструменти.
Можете да тествате macOS Big Sur напълно безплатно от сайта на Apple.
Открийте повече по темата тук.
Промени в структурата на Apple

Грег Джосвиак поема позицията на маркетинг директор на Apple, а Фил Шилер, който пое поста миналата година, ще се грижи за Apple Store и събитията на компанията.
“За мен е сбъдната мечта да работя в Apple” , споделя Фил Шилер. “Започнах, когато бях на 27 години, а тази години навърших 60 и планирах промени в живота си. Ще продължа да работя за Apple докато компанията има нужда от мен, но искам да отделям повече време и на семейството си.”
Освен с промени, ръководството на компанията може да се похвали и със стъпки към централизация. Така новият маркетинг директор ще отчита дейността си директно на главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук.
Подробности вижте тук.
За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

27-инчовият iMac с най-мощния ъпдейт досега

Apple представи във вторник най-бързия и мощен 27-инчов iMac, създаван досега. С по-бързи Intel процесори, двойно повече памет и ново поколение AMD графични карти, моделът осигурява “неповторимо десктоп преживяване”.
Новият iMac, има опцията да използва технология nano-texture glass, за още по-удивителна картина на Retina 5K дисплей. Оборудван е с 1080p FaceTime HD камера, висок клас говорители и микрофони със студийно качество.
“Клиентите ни разчитат повече от всякога на Mac. И много от тях се нуждаят от нашият най-мощен и бърз iMac”, убеден е Том Богър, старши директор за дизайна на Mac и iPad.
За първи път iMac има възможност за ъпгрейд с до 10 ядра и Turbo Boost скорости до 5.0GHz за 65% по-бърз централен процесор. Благодарение на новото поколение AMD графични карти с подобрената скорост и до 16GB памет, моделът е подходящ за креативни потребители, които държат на детайлите.
“Най-накрая свърши ерата на механичните дискове в iMac 27-инча!”, казва Александър Чавдаров – сервизен специалист, ОПА Солюшънс.

До 10-ядрени процесори и повече памет

27-инчовият iMac, с най-новите 6- и 8-ядрени Intel процесори от десето поколение има изключително ниво на производителност за широк спектър от активности. За професионалисти, които искат да използват максималните възможности на компютъра си, 27-инчовият iMac за първи път има опция за 10-ядрен процесор с Turbo Boost скорост до 5.0GHz за до 65% по-висока производителност на процесора. И когато работите с приложения с интензивна памет, iMac разполага с удвоен капацитет на паметта до 128 GB.

Ново поколение AMD графични карти

За плавнен рендъринг, редактиране на множество 4K видеа или за графично интензивна игра, 27-инчовият iMac има по-мощна AMD графика от ново поколение. iMac осигурява до 55% по-висока графична производителност. Потребителите, които използват професионални приложения, могат да се възползват от големи количества видео памет.

SSDs и Apple T2 Security Chip

27-инчовият iMac вече се предлага стандартно със SSD дискове, като осигурява бърза производителност до 3,4 GB / s за стартиране на приложения и отваряне на големи файлове. За потребители, които се нуждаят от огромно хранилище, iMac също предлага 8TB SSD опция – четири пъти по-голям от SSD капацитета от предишното поколение 27-инчов iMac.
iMac също разполага с Apple T2 Security Chip, собствен дизайн на Епъл. Дисковият контролер в T2 Security Chip осигурява криптиране на данните в движение за всичко, което се съхранява на SSD, така че файловете и данните ви да бъдат защитени.

Retina 5K дисплей

С 14,7 милиона пиксела, 1 милиард цвята, 500 нита на яркост и поддръжка на P3 цветова гама, Retina дисплеят на iMac предоставя впечатляващо преживяване пред екрана. Текстът изглежда като печатна страница, снимките са в пъти по-детайлни, а вече можете да редактирате 4K видео с пълна разделителна способност. Зашеметяващият Retina 5K дисплей в 27-инчовия iMac разполага с технологията True Tone, която автоматично настройва цветовата температура на дисплея, за да съответства на атмосферното осветление на потребителя.

Подобрена Camera, още по-добри говорители и микрофон със студийно качество

FaceTime HD камерата вече разполага с резолюция 1080p. В допълнение към подобрената камера, T2 Security Chip също работи с високоговорителите, за да даде възможност за променлив EQ за по-добър баланс, по-висока точност и по-дълбок бас. Новият микрофон е със студийно качество и позволява на потребителите да записват висококачествено аудио за FaceTime разговори, подкасти, гласови бележки и други.
За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Apple стана най-скъпата компания в света и още в #TheAppleDigest Vol. 64

Apple обяви резултатите от последното си фискално тримесечие, iPhone 12 се забавя с няколко седмици и още ви очаква в шейсет и четвъртото издание на #TheAppleDigest.
Apple отчита финансови резултати от третото тримесечие

Apple обяви финансови резултати за своето фискално трето тримесечие на 2020 г., приключило на 27 юни 2020 г. Компанията отчете тримесечни приходи от 59,7 милиарда долара, увеличение с 11% спрямо предходното тримесечие. Международните продажби представляват 60% от приходите за тримесечието.
„Рекордното тримесечие на Apple беше продиктувано от двуцифрения растеж на продуктите и услугите ни и растеж във всеки от нашите географски сегменти“, заяви Тим Кук, изпълнителен директор на Apple. „В несигурни времена това представяне е свидетелство за важната роля, която нашите продукти играят в живота на нашите клиенти, и за неспирните иновации на Apple.“.
След обявяването на тримесечната печалба, акциите на Apple нараснаха с 10,47%, което доведе пазарната стойност на компанията до 1,84 трилиона долара. Така Apple се превърна в най-голямата компания по пазарна стойност в света.
Вижте още в прессъобщението на Apple.
Apple потвържди забавянето на iPhone 12

Лука Маестри, финансовият директор на Apple, потвърди, че излизането на тазгодишния iPhone 12 ще се състои малко по-късно от обикновено. iPhone 11 и iPhone 11 Pro бяха пуснати на 20 септември 2019 година. Закъснение от три седмици тази година би означавало, че iPhone 12 може да бъде пуснат най-рано в средата на октомври.
Изявлението е безпрецедентно за компанията. В миналото Apple отказваше дори да признае, че идва нов iPhone, камо ли да потвърди каквито и да било подробности относно датата на излизане или закъснения.
Вижте още по темата тук.
iPhone може да работи и като POS терминал в бъдеще

Apple придоби стартъпа Mobeewave, който може да превърне iPhone в POS терминал без нужда от допълнителен хардуер. Според Bloomberg, сделката е на приблизителна стойност от 100 милиона долара. Технологията на Mobeewave работи с NFC, вграден във всички iPhone-и. Изпращането на плащания с приложението Mobeewave е просто колкото въвеждане на сума за транзакция и докосване на карта с активиран NFC на гърба на смартфона, се казва в сайта на Mobeewave. Apple нае целия екип на Mobeewave, който включва десетки служители, а компанията продължава да работи от Монреал, където е базирана. Apple потвърди придобиването в типичния си стил: „Apple от време на време купува по-малки технологични компании и обикновено не обсъждаме целта или плановете си“.
Подробности вижте тук.
За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Дарение на Apple в подкрепа на гражданските права и още в #TheAppleDigest Vol. 63

Apple дарява своя дял от приходите от документален филм John Lewis: Good Trouble, втори сезон на For All Mankind по Apple Tv+ и още ви очаква в шестдесет и тертото издание на #TheAppleDigest.

Apple подкрепя движението за граждански права

Apple дарява своя дял от приходите от документален филм John Lewis: Good Trouble на Националния музей за граждански права и Националния музей на историята и културата на Африка.

„Животът на Джон Люис карат всеки от нас да продължи борбата за равни права и расова справедливост“, заяви Лиса Джексън, вицепрезидент на Apple по околна среда, политика и социални инициативи. „Този ​​филм отбелязва неоспоримото му наследство и ние решихме, че е подходящ, за да подкрепи две културни институции, които продължават мисията му да обучава хората навсякъде за вечния стремеж за равни права.“.
John Lewis: Good Trouble, режисиран от Дон Портър, е документален филм за гражданския активист, борил се за расова справедливост в продължение на 60 години. Люис е сред пионерите на движението за граждански права, заедно с Мартин Лутър Кинг-младши.

Вижте още снимки и любопитни подробности в прессъобщението на Apple.

Apple насърчава гласуването на президентските избори

Apple ще предостави на служителите си в САЩ до четири часа платен отпуск, за да участват като доброволци или да гласуват на президентските изборите на 3 ноември,
съобщава 9to5Mac, позовавайки се на доклад на Bloomberg. Други компании като Twitter и Uber въвеждат същата практика.

Вижте още по темата тук.

For All Mankind с втори сезон

Трейлър за втория сезон на оригиналната продукция на Apple For All Mankind беше споделен от IMDB, макар компанията все още да не го е обявила официално. Датата на излизане също все още не е обявена.
For All Mankind беше сред първите сериали на Apple TV +. Успехът му бе безспорен и по-малко от седмица след старта на първия сезон, втори вече се подготвяше. Гледайте трейлъра рук:
https://0003fb25-1b5d-4e1d-9294-9bcc2c8796db.usrfiles.com/html/db9376e69cfa487ea0fa0b912ae51a4f_v1.html

Подробности вижте тук.

За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Apple Pencil с нов патент, Behind the Mac се завръща и още в #TheAppleDigest Vol. 62

Apple разработва нов патент, свързан с Apple Pencil, най-актуалните видеа от поредицата Behind the Mac и чисто нов магазин в Пекин – всичко това ви очаква в шестдесет и второто издание на #TheAppleDigest.
Нов патент подобрява възможностите на Apple Pencil

Apple изследва нова технология, която позволява на Apple Pencil да “изважда” цветове от реалния свят и да ги използва в дигиталното изкуство и рисуването. Това става ясно от Службата за патенти и търговски марки на САЩ, към които Apple е направила заявка.
Патентът е озаглавен „Компютърна система с цветови проби Stylus“ и описва Apple Pencil с цветови сензор. Той ще бъде оборудван с няколко фотодетектора, способни да измерват светлината за различни цветови канали, което ще му позволи да открива и изважда цвят от реален световен обект, като диаграма тип цвете.
Вижте още по темата тук.
Нови видеа от поредицата Behind the MacApple сподели няколко нови видеоклипа от поредицата Behind the Mac на своя YouTube канал, които показват как Mac е неразделна част от работния процес на различни артисти. Първото ново видео се фокусира върху Тайлър Мичъл, фотограф от Ню Йорк. Видеото предлага поглед как Мичъл снима и редактира най-новата си серия портрети за 24 часа. https://0003fb25-1b5d-4e1d-9294-9bcc2c8796db.usrfiles.com/html/db9376e69cfa487ea0fa0b912ae51a4f_v1.htmlА второто показва музиканта и носител на “Грами” Джеймс Блейк, който използва Logic Pro X, за да създаде новата си песен Ask For More. Това е второто видео от поредицата на Mac зад Mac, фокусирано върху Блейк(първото разкрива моменти от създаването на песента Are you even real.https://0003fb25-1b5d-4e1d-9294-9bcc2c8796db.usrfiles.com/html/db9376e69cfa487ea0fa0b912ae51a4f_v1.htmlПодробности вижте тук.
Нов Apple Sanlitun отвори врати в Пекин

Apple отвори нов Apple Sanlitun, копие на първия магазин на Apple в Китай. Разположен в съседство с предишното място на открития площад на Taikoo Li в Санлитун, чисто новият магазин е два пъти по-голям от оригинала. Откриването се проведе при строги противоепидемични мерки, които понастоящем се прилагат във всички магазини на Apple Store.
Новият магазин предлага зали където ще се организират събития с някои от най-големите пекински художници, музиканти и творци, които ще показват и преподават творчеството си.
От откриването си преди 12 години с 52 членове на екипа, Apple Sanlitun е посрещнал над 22 милиона посетители – еквивалентът на всички жители на Пекин. Сега стъклените панели с дължина 33 фута създават усещане за липса на разделение между вътре и вън, а стълбищата от двете страни на магазина вървят успоредно с външните стълби, за да създадат допълнителна прозрачност.
Вижте още снимки и любопитни подробности в прессъобщението на Apple.
За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.